Archive for november, 2012

Även om jag vaknade precis, och jag kan ärligt talat säga att jag är ganska så trött, så har jag redan sett en kvinna med en barnvagn som är ute och går! Jag vet inte om det är så att barnet inte kunde sova varpå hon är ute, eller om det bara är hennes vanliga morgonrunda, men hon gick på i en ganska så rask takt.

På tal om sådant, jag vet att en bra barnvagn är det som alla föräldrar vill ha! Jag har hört att Bugaboo Donkey ska vara en riktigt bra, jag måste passa på att tipsa om den här, för jag tycker också att det är en snygg barnvagn.

Det är klart att det kanske inte är det viktigaste, men jag tycker ändå att man ska kunna känna sig nöjd med den barnvagn som man har. En hemsida som har det är BigBaby, är det någon här som har varit inne på den? Dom har tydligen en hel del för barn, och till bra priser.

Här har vi egentligen inte så stora planer, en helg behöver knappast innehålla så många olika aktiviteter, det räcker gott med att bara umgås.

Imorgon tar jag barnen och åker till en kompis med barn i samma ålder. Vi ska ha fredagsmys och stannar över natten. På lördagen är det mycket möjligt att vi tar en sväng förbi badhuset på vägen hem, det var ett tag sedan vi var där.

När man har familj förändras hela livet, och hemmet också! Man tänker hela tiden på att göra om allt så att det inte blir en fara för de små krabaterna. Men det finns fler fällor och farliga föremål än vad man tror. Trapporna är så klart platser som man ser till att spärra av och göra säkra, men även mer otippade platser som kapprum måste man göra mer barnvänliga.

Småbarn är inte heller direkt speciellt varsamma. De hänger och klänger i det mesta. Istället för att man har massor av hyllor och hängare som går sönder är det lika bra att skaffa rejäla saker. Jag har sett en del smarta lösningar på nätet. De ser både säkra och smidiga ut att installera. Kanske kommer jag att skaffa något sådant till hallen.

Det bästa vore om man kunde skaffa en kapprumsinredning som höll alla barnen borta, liksom med en dörr. Sen att den är säker i sig är också bra. Men säkerheten är inte allt. Barnen måste ju också ha ett litet kapprum som de kan hänga sina kläder i. Det behöver man tänka på så att inte alla kläder kommer ned på golvet.

För alla föräldrar och äldre pluggisar som börjar nu yrkeshögskoleutbildningarna blir allt mer populära. Vissa vet vad de vill i livet och väljer direkt att gå på yrkesutbildningar där de kan fokusera allt sitt lärande på det specifika yrket de vill syssla med i framtiden. Detta istället för att lägga ner flera månader och år på bredare utbildningar där de endast egentligen är intresserade av tjugo procent av det som lärs ut. Yh utbildningar finns nu inom väldigt många typer av yrkesgrupper och treden visar på att utbudet inte kommer minska inom snar framtiden – utan istället tvärtom. Så tidigt som i grundskolan informerar nu olika yrkeslinjer om olika alternativ som finns till tradtionella utbildningar.