Archive for oktober, 2012

Okt

Det säger alla mammor och pappor att deras barn växer upp så fort. Det är som om man kan se att det finns de barn som var så små och som nu blivit längre än vad man själv är. Nu är jag en ganska lång mamma så jag hoppas det dröjer men jag vet ju att jag växte om mamma när jag gick i högstadiet.

Hon sa att det såg extra kul ut när jag gick med klackar dessutom för då kunde man tror hon var min lillasyster…Nja, det tror jag inte folk tänkte men vill hon tro hon är yngre än vad hon är så okej med mig :)

Okt

Jag har för mig att barnen kommer att sluta ganska så tidigt idag, jag ska se till att dubbelkolla det, för jag har för mig att dom inte skulle vara så länge på dagis.

Jag ska se till att då kanske försöka gå lite tidigare från jobbet för att hitta på något med dom, det gäller att man ser till att utnyttja dagarna lite mer! Annars så ser barnen bara fram emot helgen, det är ju inte så roligt.

Det finns ganska så många lekparker där vi bor, så om vädret håller i sig så kanske vi kan gå till någon av dom och leka lite.

Är det bara jag som redan har börjat planera inför julen? Jag älskar julen och är alltid en av dem första i min familj som börjar dra i trådarna om vart vi ska fira och så vidare, ha ha.

I år så ska vi fira uppe hos min syster i Karlstad, tillsammans med hela tjocka familjen och jag längtar så! Sen i mellandagarna så ska vi fira lite tillsammans med min mans föräldrar här i Stockholm.

Hur brukar ni fira jul och vad har ni för traditioner?

Okt

Hej på er mina kära läsare!

Jag har varit barnvakt åt min systers barn igen och det är då alltid ett sant nöje. De är väldigt lydiga med mig men trotsiga mot sin mamma och pappa. Jag vet att det är vanligt att det blir så och de känner sig stora då jag säger att vi är kompisar och inte bara en barnvakt.

Den äldsta pojken fick en sticka i fingret och jag har ett bra knep till hur man ska göra för att kunna dra ut den utan att han skriker och drar åt sig handen. Tips kommer snart.

Jag glömde nog att ta upp detta med att vi var i utlandet innan, för vi drog en helt till Spanien i somras och det var ju supernajs att kunna vara där nere och sola och slappa.

Men sen när jag kom på varför jag inte skrivit det då vi var borta så kände jag att ja måste göra det nu, men sen kan jag inte komma på varför jag inte sa något om detta innan, rätt märkligt, men det är så ibland när man har mycket för sig och så.

Men nu ska jag fixa lite frulle till oss här hemma, vi hörs sen!

Ge namn

Posted in barn | No Comments

Att ge namn åt någon är ju att ge namn åt ett barn allt som oftast. De flesta får ju sina namn direkt de kommer till världen. Men för en del får man inte namn förrän man döpts.

Det är lite som att man först då tas in i det kyrkliga samfundet och får lov att ha det namn man har, om man vill vara en del av kyrkan så klart. Men man brukar få fina doppresenter om inte annat….

Nu så är det till att komma igång, jag tycker om tidiga morgnar i och med att jag då vet att jag inte kommer att behöva stressa med allt som jag måste få gjort. Jag tycker om att ha gott om tid på mig!

Den här helgen som kommer så har jag funderat på att kanske leta upp ett lekland som man kan ta barnen till, det har ju varit ett ganska så dåligt väder förra veckan så jag antar att det kommer att vara likadant den här.

Då så kan det vara skönt för barnen att vara inomhus, så därför tänkte jag på det.