Archive for the ‘barn’ Category

4
Nov

Barn

Posted in barn | No Comments

Att skaffa familj är det bästa som hänt mig. Innan jag fick barn så tänkte jag på mig själv hela tiden och var typ jätte egotrippad. Så mina barn har medfört att jag mognad och min man säger också att han märkt en positiv skillnad och, visst, han har rätt. Även om jag aldrig skulle medge det för honom. Men det är förstås mycket jobb med barn också och ofta får man inte sova på flera månader. Det leder helt klart till en del påsar under ögonen.

12
Okt

När man tänker p Astrid Lindgrens alla figurer och hur de är, alltså, till karaktären menar jag, då kan man verkligen bli full i skratt. Ta bara de där rumpnissarna till exempel, livet skulle inte vara det samma om man inte hade fått lära känna dem när man var liten.

Därför blev jag extra glad när jag såg att det fanns en restaurang som anspelar på de figurerna i Näs. Jättefint faktiskt och gott om goda köttbullar till baren verkar de ha också.

Funderar faktiskt på att ta en tur dit nästa år, kolla in bjorkbacken.se så får ni se.

Ibland när jag hör blivande föräldrar prata om vad det är som dom måste köpa inför barnets födsel så tycker jag att det kan vara lite överdrivet ibland, många gånger behöver man inte allt som man pratar om. Däremot så måste man ha ett skötbord, för alla blöjor som ska bytas!

Big Baby tycker jag har flera skötbord som faktiskt är väldigt bra, så där kan man kika lite om man känner att man behöver ett. Det är lika bra att köpa ett bra direkt.

Det är ju en hel del saker som man ska kunna ge sina barn. Men jag tycker att det kan kännas jobbigt för att man hoppas på att man ska kunna ge sitt barn det allra bästa, men sen vet man inte om det går.

En del säger att barnen har mycket fantasi och att man kan välja att ge dem lite andra saker och så kan man få dem att tro att de har fått något annat. Men det är inte riktigt schysst tycker jag. Då är det bättre att vara ärlig och säga till barnen vad det är som man ger dem.

31
Mar

Som mamma är man så klart rädd för att ens barn ska ha skolproblem, inte ska ha några vänner, mobbing, sjukdomar och så vidare men mycket av detta kan man som mamma inte påverka. Det som sker i skolan eller på dagis sker ju där utanför ens egna vakna blick.

Men man ska be sina barn dela med sig och stötta dem och hjälpa dem så gott man kan!

Det som är så härligt med att ha barn är att man alltid kan få sitta och kika på barnsaker, sånt som man vill ha, för det finns alltid något som man kan köpa! Nu så har jag kikat på lite bilbarnstolar på Bigbaby.se, om vi ska långt med bilen i sommar.

Britax är ett märke som jag tror att dom flesta känner till, dom är bra.

20
Mar

Jag och min man har ett barn på två år. Vi har börjat jobba väldigt mycket nu efter ledigheten, och ibland måste vi båda jobba på helgerna.

Då är ju inte dagis och liknande öppet, så vi letar just nu efter en bra barnflicka stockholm har att erbjuda. Jag tror att det finns många som skulle göra jobbet väldigt bra, men jag vet inte riktigt var man ska leta för att hitta rätt, så om någon har ett tips, hör gärna av er så snart som möjligt, tack!

När alla ens vänner och familjemedlemmar eller kollegor an få barn och man själv inte vill något hellre så är man sårad. Man är ledsen, besviken och man mår nog inte så bra.

Så hur vänder man det då till att tänka på annat och inte tro att livet är att man ska ha barn nu? Kanske man ska hitta en hobby, kämoa med karriären eller ens förhållande om man har ett. Barn kanske kommer med tiden eller så får man kanske se sig om efter en adoption…

I och med att jag hade en ganska så lugn helg så läste jag lite om att sticka på nätet, det är något som man faktiskt inte gör så ofta! Men det är lätt, om man vill sticka en halsduk eller så.

Om man ska sticka till en bebis så är det viktigt att man köper speciellt bebisgarn, det är mjukare än vanligt.

21
Dec

Mina ungar är ju inte särskilt vana vid att vi håller på och pysslar hemma…. jag menar, varken min man eller jag har ju tid att vara hemma hela helgen eller på kvällarna i veckan heller för den delen.

Men visst önskar man att man kunde sätta av en förmiddag bara till ungarna, kanske baka bullar eller något annat lite traditionellt mysigt så där…

Ja, som de gjorde förr i tiden.